Z VSAKIM DNEM ZAMUJAŠ SANJE

Predstave, ki jih imamo o tem kaj bi si želeli biti in postati, so naše sanje. Vsak ima v sebi potencial, ki je unikaten in mu rečemo naravni talent. Zakaj ga sploh imamo in kaj z njim početi?


Če ste se rodili v današnji dan, potem vas življenje želi. Danes vam daje novo priložnost, da izrazite sebe, kot najboljšo različico sebe. Življenje hoče, da na svoj način, skozi vaš talent, izrazite duha in energijo, ki se mora pretakati. Življenje vas je izbralo. Skozi vas vstopi z vsakih vdihom in utripom srca in mora skozi vas tudi priti iz vas. To kar prihaja iz vas, je obogatena energija, ki ji dodate “začimbo” svojega talenta. Samo vi boste določeno stvar naredili drugače, kot ostali in to vas naredi unikatne.


Ko se rodimo, vsi dobimo enak kos gline. Kako ga doživljamo, kaj želimo iz njega ustvariti in kaj vidimo kot končni pojav, nas razlikuje od ostalih. Kos gline lahko oblikujete sami, s tem kar (že) znate. Pa tu ne mislim na institucionalno znanje, ampak univerzalno znanje, ki je že pred rojstvom zapisano v vaš DNK. S tem boste lahko uresničili vaše poslanstvo, vašo kreativnost in vašo drugačnost. Univerzalno znanje je vaš talent. Kos gline lahko tudi prepustite in dopustite, da ga oblikujejo drugi. Morda starši, partnerji, družina, prijatelji ali vaša širša socialna okolica. V tem primeru, jim boste svoj kos gline prepustili, da bodo skozi njega izrazili svoje in ne vaše sanje.


Ta način omogoča, da boste živeli lažje, ker bo konflikt z zunanjim svetom manjši, če ne celo ničen. Tako boste sicer PREživeli, ne boste pa ZAživeli. Vaši talenti bodo ves čas vztrajno opozarjali nase, tudi včeraj so, danes in bodo jutri. Življenje bo poskušalo znova in znova. Kot poskuša danes. Vsak neuspel poskus, v vas poveča vaše nezadovoljstvo. V sebi veste, kako “globoka” je vaša cona udobja. Vsakič, ko občutite nezadovoljstvo, se z njim pojavi želja po spremembi, ki vašo cono udobja rahlo pretrese. Kot bi zrahljali zemljo, da bilkam omogočite kaljenje in rast. S pojavljanjem želje se rahlja tudi vaša pregrada, ki energiji, ki bi morala krožiti skozi vas, postavlja prepreko. Ta želja je angelsko čista in za njo se skriva vaš naravni talent, vaš pravi jaz, vaš resnični in pristni klic, ki vas danes ponovno kliče k osvoboditvi. “Telefon zvoni – signal torej je”. Ali boste dvignili slušalko in vzpostavili povezavo (več o tem v moji knjigi WIFI ZA DUŠO IN SRCE), pa je vaša odločitev. Povezava ni nikdar prekinjena. Nikdar se ne zgodi, da je ne bi bilo. Lahko jo znova in znova potiskate v ozadje in se je tudi ne zavedate, vendar vedno obstaja.


Predno se sprostite vase, boste morali opraviti s strahom. No, z njim verjetno ne boste nikdar dokončno opravili, niti ga ne boste odpravili. Strah je in bo vedno prisoten. Ne trudite se, da vas ne bi bilo strah, ker je trud odvečen in neuspešen. Naprej se lahko premikate kljub strahu, ker čakati, da bo le-ta izginil, pomeni zgolj čakati na jutri. Celo življenje boste na ta način preživeli s čakanjem na jutri. Če svoje sanje zaradi strahu prestavljate na jutrišnji dan, niste storili prav nič. Strah je že pripravljen, da se pojavi tudi jutri. In naslednji dan in naslednji dan.

Ali boste dovolili, da strah v naslednji dan odriva tudi vaše sanje?

To se dogaja. V današnjem dnevu se pripravljate k spremembi, ki naj bi se zgodila jutri in naslednji dan to ponovite. Sanje bodo za vedno ostale v vaši prihodnosti. Dan, ko naj bi začeli živeti iz svojih sanj, se ne more zgoditi. Danes sanjate o jutrišnjem dnevu, jutri pa boste obžalovali današnji dan. To je ničelna točka, ki uspešne ljudi (uspešne v smislu, da so srečni v načinu svojega življenja, ne glede na to kakšen ta je) ločuje od nesrečnih. Tudi, če ne storite ničesar, vas bo nečesa strah. Ljudje, ki zgolj “životarijo” in ne živijo polno, se bojijo smrti, ker se zavedajo, da sploh še niso začeli živeli. Bojite se neznanega, ker poznate samo znano. Ne poskušajte se upirati strahu, ker ne boste zmagali. Zamenjajte strah, naj bo konstruktiven, uprite se mu in mu pokažite, da zmorete. Podajte mu roko in naj hodi z vami.


Potrebujete AKCIJO, POGUM in VZTRAJNOST. Vse našteto, vas bo vrglo iz cone udobja. Deležni boste kritik in nasprotovanja. Ne pričakujte odobravanja in pohval, kajti ljudje ne želijo vaše spremembe. Žal je realnost takšna in je nima smisla olepševati. Vaša drugačnost jih bo motila. Zakaj? Ker jih sami s sabo in vašo akcijo in dejanji, opominjate na njihove (ne-živete) sanje. Vedite, da vsi vaši nasprotniki v večini živijo v coni udobja in vam zavidajo vaš pogum. Tudi vi prihajate iz cone udobja, dobro jo poznate in tam ste bili nesrečni. Tudi oni so nesrečni. Zakaj bi se torej vi vrnili vanjo? Če to storite, se boste samo pridružili veliki množici ljudi, ki živi po inerciji. Kamor jih življenje potisne, tja gredo. Zagotovo boste tam našli veliko več sogovornikov in somišljenikov, kot pa na poti, ki je bolj individualna. V individualnosti bo več tistih, ki vam bodo nasprotovali in našli tisoče razlogov, zakaj vam ne bo uspelo.


Naj vas pomirim, na koncu se stvari vedno izidejo. Tudi če padete, to ni negativen izid. Kajti v ring se boste spet vrnili, s prasko ali rano, vendar boste bolje poznali svojega nasprotnika – strah in sebe. Zato boste močnejši. Morda bo sledila tretja, četrta runda…kdo ve koliko jih bo, ampak ko se boste ozrli nazaj, bo občutek, da živite, poplačan.


Če se lahko poistovetite s tremi naštetimi vrlinami je 90%, potrebnih za spremembo, že vaših. Če pa lahko s pomočjo teh vrlin, navkljub notranjemu uporu, danes naredite prvi korak k temu, kar so vaše sanje, potem je velika verjetnost, da se boste približevali 100%, kar je uspeh. Morda končni cilj, ki ga vidite danes, kot vaše sanje, ne bo nikoli dosežen. Na poti kjer ste, se tudi sanje spreminjajo, saj se spreminjate tudi vi sami. Zagotovo pa je, da ne morete obupati (ne skupaj s tremi vrlinami) in da je fokus odlično orodje, vendar samo v primeru, da vas njegov primež drži v smeri, kjer se počutite izpolnjeno.

Glina je lepa prispodoba našega življenja. Ustvarjajte in izrazite sebe. Vse kar potrebujete za kreativnost je že v vas. Od nekdaj je tam. Danes je priložnost, da začnete klesati kip, ki ga bodo občudovali tudi tisti, ki danes (še) ne vidijo tistega, kar vidite vi. Vaše sanje. Ne zamudite jih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.